Home

På bloggar och på krogar runt om i världen snackas det en hel del om Henri Giraud. Nu finns deras champagner äntligen i Sverige! Familjen Hémart bosatte sig i Aÿ i början av 1600-talet och startade med champagne under 1700-talet. I början av 1900-talet gifte sig Hémart med Léon Giraud. I dag leder Claude Giraud 12:e generationen. Vinerna har förbättrats fantastiskt mycket under senare år. Passionen för ekfat lönar sig här.

Henri-Giraud-Cuvee-Argonne
Denna vecka vill jag lyfta fram HENRI GIRAUD ‘ARGONNE ‘ 2002
Man jobbar engagerat uteslutande med Argonneek och studerar noggrant även egens terroirkaraktär i kombination med vinet. Idag gör Claude Enderbart rika och smeksamma viner med klassisk hasselnötsdoftande bykaraktär. Esprit-serien innehåller även druvor från Louvois och Bouzy. Hommage smakar som Bollingers standardcuvée gjorde förr i tiden och Fût des Chene är några av de rikaste och mest gastronomiskt inriktade champagnerna som existerar. Årlig produktion: 260,000 flaskor
Tunnel
TASTINGNOTE: Rent känslomässigt är det svårt att motstå Girauds egensinniga och seriösa viner. Han gör allt det som man kan efterlysa i Aÿ och är orubblig i sin egen tro på sig själv och sina metoder. Sådant kan inte annat än lovordas och hans beundrarskara växer ständigt och många är hänförda över hans kraftfulla viner. De 8000 flaskorna av detta vin kräver dekantering i nuläget för att öppna upp sin rika och vackra bukett. Årgångens fina syra och den soliga saftigt rika frukten är imponerande i en Vilmartliknande stil. Här finns utvecklingspotential, dominansen är tung Aÿpinot. Lagra och njut när hasselnötterna får sällskap av svampskogen. Jag hoppar av glädje! Stort, rikt och alldeles charmangt!

75 procent pinot noir, 25 procent chardonnay
91(94) poäng
Beställningssortimentet; Art. nr: 77796
Pris 1 699 sek

Importör: BraVin

I december skrev Livets goda följande om Henri Giraud på sin hemsida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s