Home

1976

I början av min champagnekarriär försökte jag mig ambitiöst på att analysera väderförhållandena för att se hur det perfekta året skulle se ut. Ju fler årgångar jag följde desto tydligare stod det klart att det inte finns någon mall för hur det perfekta vinvädret ska vara för att skapa en stor årgång. En årgångs kvalitet är uppenbarligen summan av alla dygnets timmar under samtliga 365 dagar. Årgångens stil är beroende av en serie komplicerade faktorer där temperatur, solenergi och regnmängd är av stor betydelse. Det avgörande är främst hur dessa komponenter är fördelade under året.  Alltså ett pussel alldeles för stort och detaljerat för att ens datorer ska kunna ha en chans att analysera när under året som druvorna och i slutändan vinet får sin slutgiltiga karaktär. I alla nordliga vindistrikt varierar årgångarnas kvalitet mer än i ett varmare klimat. I Champagne har man som bekant klarat av det problemet genom att blanda de olika årgångarna med varandra för att på så sätt balansera vinet i standardchampagner. De år som druvorna mognar till perfektion görs kvalitetsdrivna årgångschampagner. Dessa viner ska spegla både producentens stil och året då druvorna skördades.

log on to champagneclub.com to read more … 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s