Home

Dags för den exklusiva provningen ‘The battle of the growers’ med Livets Goda i Stockholm Livets Goda inbjuder till exklusiv provning! Sammanlagt 17 champagner från toppodlare från Côtes de Blancs till Montagne de Reims i Champagne provas under ledning av champagneexperten och Livets Goda-skribenten Björnstierne Antonson.

Sabrering4 skott kommer(mindre)

En provning av några av de mest intressanta odlarna av idag. Är du en chardonnay-person eller en pinot noir-person? Kanske föredrar du rentav pinot meunier-dominerad champagne med sin exotiska arom. Smaken är olika och valet är Ditt. Våra utvalda champagner ger härmed också tillfälle till trevliga jämförande provningar av druvans och jordens inflytande på det färdiga vinet. Hur mycket smak kommer egentligen från druvan och hur stort inflytande har mikroklimatet? Vi väljer olika viner med tydliga skillnader i doft och utseende.

Vår champagneskribent och tillika sommelier Björnstierne Antonson är Er kunniga ciceron som tar er på vandring genom Champagnes brokiga historia från de första jästa druvorna till dagens vinindustri. Vi ger er en inblick i mödorna som ligger bakom denna prisade och inspirerande dryck.’

Servering & dekantering av champagne8(mindre)

Producenter som kommer att dyka upp under kvällen, David Léclapart, Pierre Peters, Veuve-Fourny, Diebolt-Vallois, Vouette & Sorbée, Jacques Selosse, André Clouet, Egly-Ouriet, Paul Dethune, Larmandier-Bernier, Salon.

For more details.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s