Home

Jag har en stor fäbless för DP i allmänhet och DP Rosé i synnerhet. En av årgångens främsta champagner kommenteras nedan.

2013-05-19 20.11.14

TASTING NOTE RICHARD JUHLIN ‘De flesta champagnefantaster har sin egen favoritscen. Min är när mannen med den gyllene pistolen Scaramanga skjuter av korken på den flaska som hans dvärgväxte betjänt Nic-Nack bär fram på en bricka på en numera berömd Thailändsk strand. Den mest komiska scenen måste vara när Sean Connery serveras en 1957 Dom Pérignon, en årgång som aldrig existerat. Strålande researcharbete! Sensuellt mästerstycke att älska till!!! Färgskiftningarna den smeksamma smaken kittlande tonerna och de lätta förförsika aromerna dansar vackert i skön harmoni.  Ett så där självklart vin som aldrig behöver fråga sig varför det är så bra.’ RJpoints93(96)

TASTING NOTE BJÖRNSTIERNE ANTONSON ‘Dom Pérignon har i denna bemärkelse en storhet som inga andra viner riktigt klarar av att tangera med undantag av La Tâche i Bourgogne. Förutom den underbara strukturen finns lager av röd och exotisk frukt med blodapelsin som ledstjärna. Ett vansinnigt häftigt vin där Richard Geoffroy tänjt gränserna till det maximala. Kan man göra så här bourgognedoftande roséchampagne? Blir inte Rousseau och Ponsot avundsjuka? Rondören och sammetsstrukturen lägger sig som den ljuvligaste persiska matta i gommen. Köp och följ detta historiska vin som kanske utgör brytpunkten för något nytt. 2002:n: D.P.R. är alltid fasansfullt dyr. Ett enormt vin där doften är präglad av extraordinär Aÿpinot. Magnumen intogs som en ’intermission-wine’ under en Black-tie Dinner i februari. Sällskapet ombads sträcka på benen under en liten stund och förpassa sig till takterrassen där februarimånadens regnblandade snö slog mot ansiktet. Här har man lyckats med konststycket att göra ett vin med mäktig pinotdoft och samtidigt har vinet en smörig elegant textur av chardonnay. En av de bästa roséchampagner jag provat. Vad ska man säga… préstigecuvéer i roséformat är sexigt som tusan…’

Läs Richards artikel om: Roséchampagne – rosa sensualismens färg.

Läs Richards artikel om: Dom Pérignon – the wine world’s strongest brand

En liten med betydande allokering av préstigechampagnen DOM PÉRIGNON ROSÉ 2002 kan köpas genom Winefinder med leverans efter 1 augusti. Priset i Winefinders vinbutik ligger på 2 395 sek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s