Home

Med början 2 december lanserar MRG Wines i samarbete med Pernod Ricard Sweden, Richard Juhlin Blanc de Blancs i Systembolagets premiumbutiker. Ett elegant franskt mousserande chardonnayvin med krispig syra, balanserad fräschör och vackra toner av lime och gröna äpplen.

Vinet är framtaget i samarbete med världens främste champagneexpert Richard Juhlin och kommer att säljas under hans namn. Hans unika smak- och doftsinne har gett honom stjärnstatus och det är med stolthet vi lanserar detta alkoholfria mousserande vin tillsammans med honom.

Richard Juhlin Blanc de Blancs

Så här säger Richard om vinet, ‘– Blanc de Blancs är en typ av champagne, gjord på 100 procent chardonnay druvor, precis som i vårt mousserande vin. Den är riktigt god, om jag får säga det själv, och att vi har lyckats så bra har gjort mig taggad att förverkliga ytterligare idéer.  Nästa sak jag vill titta på är till exempel hur lång tid de olika vinerna ska ligga på ekfat, genom att på plats vara med i processen från druva till slutgiltig produkt. När jag blir nöjd kommer vi att utöka portföljen.’

Vi ser ett samarbete med MRG Wines som naturligt säger Isabelle Ducellier, vd för Pernod Ricard Sweden och fortsätter; – vi arbetar med omfattande projekt och program för att främja en måttlig konsumtion av alkoholhaltiga drycker och nu när MRG Wines har höjt kvalitén på alkoholfria viner ser vi stora möjligheter att positionera oss starkt på denna marknad med Richard Juhlins viner. Alla våra drycker med eller utan alkohol ska kunna njutas med god eftersmak.

Moa Gürbüzer,vd för MRG Wines tror och hoppas mycket på samarbetet, – vi har jobbat mycket med utvecklingen av våra viner. De som fanns på marknaden när jag började smakade inte riktigt vin. Med fokus på kvalitet, och med en önskan att få ner alkoholhalten till noll procent, har vi nu lyckats få en balans på smak och karaktär som vi är nöjda med. Med våra produkter får nu det alkoholfria segmentet större exponering och min förhoppning är att det också blir mer tillgängligt.

Artikelnummer 1979
Pris 89kr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s