Home

Champagneexperten Richard Juhlin utnämns till Riddare av Franska Hederslegionen enligt ett beslut av Frankrikes president François Hollande. Utnämningen delas ut av Frankrikes ambassadör Jean-Pierre Lacroix under en ceremoni på Frankrikes residens.

champagne007 (kopia)

–   ‘Richard Juhlin är en av världens absolut främsta champagnekännare. Han har genom att klassificera fler än åtta tusen champagner gjort den mest omfattande genomgången av distriktet Champagne och dess viner som någonsin gjorts. Det är ett storartat arbete. Han är en verklig ambassadör för regionen Champagne-Ardenne i Sverige och i hela världen och den här utmärkelsen är ett sätt att tacka honom,’ säger Frankrikes ambassadör Jean-Pierre Lacroix i en kommentar.

Rikard Juhlin är champagnekännaren som har skrivit flera referensverk om champagne som överatts till flera språk, bland andra En doft av champagne (2013) och Champagne Guide (2008). Han har världsrekord i antalet provade champagner. Han är föreläsare och skribent och anlitas till champagneprovningar världen över. Mellan 1987 och 1995 arbetade Richard Juhlin som idrottslärare. Semestrarna tillbringades i franska vindistrikt och intresset för vin utvecklades snart till en passion för champagne och en ny karriär.

NapoleonBonaparte

Hederslegionen är Frankrikes förnämsta orden. Den instiftades av Napoleon Bonaparte 1802. Orden utdelas för framstående militära eller civila insatser. Läs mer om orden här.

Chevalier_légion_d'honneur_2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s